Ajankohtaista‎ > ‎

KyIF-02 on voittanut hopeaa Helsinki Cup 2013 B11 sarjassa

lähettänyt Juuso Henriksson 13.7.2013 klo 5.50   [ 16.7.2013 klo 1.47 päivitetty ]
KyIF hopealle Helsinki Cupissa

KyIF pelasi jälleen upeasti Kirkkonummea juniorifutiksen kartalle. Seurahistorian uudet
lehdet kääntyivät ja viheriöivät, kun KyIF-02 kilpajoukkue raivasi tiensä yhden maailman suurimman juniorijalkapalloturnauksen finaaliin. Myös ACK:n tytöt voittivat pronssiset mitalit.

Pitkin turnausviikkoa oli kuulunut eri puolilta Helsinkiä ilouutisia: KyIF:n eri joukkueiden pojat esittivät mainiota fudista ja joukkue toisensa jälkeen heilutti maaliverkkoja. Lohkovoittoja, mutta myös onnettaren selänkääntöä viime minuutilla.

Kirkkonummen mitalitili aukesi, kun ACK:n vuonna 2000 syntyneet tytöt voittivat sarjassaan pronssia. Tytöt ottivat mitalinsa vastaan vaaleansinisissä pelipaidoissaan finaalien juhlallisuuksissa.

Omassa eliittilohkossaan alle 11-vuotiaiden poikien kilpajoukkue KyIF-02 selvisi vahvalla pelillä toiseksi. Mutta sitten tuli ratkaiseva päivä, perjantai heinäkuun 12.päivä.

Aamun ensimmäinen peli oli Olympiastadionin täydellisellä nurmikentällä, sinitaivaan alla. Voitto! Malmin Palloseura siirrettiin 1-0 voitolla lehtereille. Yksi tarkka sijoitus takanurkkaan ja tasainen taisto oli ratkennut.

Seuraava peli oli yhdellä Hesa Cupin päänäyttämöllä, Käpylän nurmilla. Vastaan asettui tämän maan suurseura HJK:n 02-edustusjoukkue ja sen sinivalkoiset pelaajat. Aivan kuten viime vuonna, varsinaisen peliajan jälkeen numerot olivat tasan, tällä kertaa ympäripyöreät 0-0. HJK oli lähempänä voittoa, mutta tolppia ja ylärimaa lähemmäksi sekään ei päässyt.

Alkoi varmasti yksi Hesa Cupin historian pisimmistä ja raastavimmista rangaistuslaukauskilpailuista. Se päättyi vasta numeroihin 13-12 kun KyIF:n taistelun ilmentymä maalivahti Elmo Henriksson torjui oikeaan alanurkkaan
suunnatun laatulaukauksen. KyIF:n kannattajien katsomonosa sekosi. Seuran valmennuspäällikkö Ionel Armean ryntäsi kentälle ja tuuletti ilman paitaa. Vanhemmat hengittivät jälleen, nitroista puhuttiin ja HJK:n tie katkesi -
sinikeltaiset olivat kaataneet viimevuotiseen tapaan jättiläisen rankkareilla. KyIF oli jälleen mitaleilla!

Päivän päätti semifinaali Tuusulan Palloseuran kakkosjoukkuetta vastaan käytiin Töölön Pallokentällä. Varma esitys toi 2-0 voiton. Jo nyt oli selvää, että joukkueen viimevuotinen riemukas pronssimitali kirkastuisi.

Lauantain finaalissa monisatainen yleisö piti osaltaan tunnelmaa yllä Yleisöä virtasi Töölön pallokentän lehtereille. Kirkkonummen pojat saivat vastaansa Tuusulan Palloseuran, joka uusi viimevuotisen mestaruutensa.
Ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanne oli 0-1, mutta lopussa selvemmin 5-0. Kannustusjoukot olivat aidosti ylpeitä molemmista joukkueista. Molempien joukkueiden yhteisenä piirteenä oli kova mutta rehti peli, jossa toisia kunnioitetaan.

Stadionilta marssi ulos pystypäin 12 poikaa Kirkkonummelta ja yhtä tyytyväinen valmennusjohto sekä huoltohenkilöt. Sarjaan oli osallistunut 133 joukkuetta. Nyt takana oli kymmenen peliä, joista kahdeksan voittoa Pienen paikkakunnan joukkue oli jo toisena vuonna peräkkäin huipputurnauksen mitaleilla! Edellisen kerran Kirkkonummen pojat olivat loppuottelussa 18 vuotta sitten, silloin C-15 joukkue.
Comments